Uit de gemeenteraad - 9 oktober 2014(10-10-2014)

Dit item is verlopen op 24-10-2014.

Donderdag 9 oktober vergaderde de gemeenteraad weer. Hier leest u welke besluiten de raad genomen heeft.

● De raad heeft bij hamerslag, dus zonder verdere discussie, ingestemd met het voorstel van het college over de meerjarenveiligheidsstrategie 2015-2018 en het meerjarenbeleidsplan van de politie Eenheid Oost-Nederland.

Hierna heeft de raad nog enkele andere besluiten genomen:

● De raad heeft besloten een krediet beschikbaar te stellen van voor het treffen van de plaatsing van tweehonderd zonnepanelen op het gemeentehuis.

● Het bestemmingsplan N794 (Heerderweg) is vastgesteld. Het plan voorziet  in de juridisch-planologische regeling voor de aanpassing van de N794 vanaf het politiebureau tot de verkeerslichten voor de A50 met o.a. vrij liggende fietspaden. De raad heeft een amendement aangenomen waarbij om de verkeersveiligheid te verzekeren de bushalte ter hoogte van de Heerderweg 58 in de toekomst vervalt.

● Ook is de Voortgangsrapportage 2014 vastgesteld. De raad heeft ingestemd met de tussentijdse bijstelling van de ramingen in de begroting 2014.

● Het bestemmingsplan “Epe-Noord, Sportpark “de Wachtelenberg” is vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van zestien nieuwe lichtmasten op het sportpark mogelijk.

● De gemeenteraad heeft besloten in te stemmen met het Beleidsplan Wmo 2015-2018 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning 2015. Het beleidsplan en de verordening vormen het sluitstuk als voorbereiding op de decentralisatie van (delen van) de Awbz naar de lokale Wmo.

● Ook is het Beleidsplan Jeugd en de verordening jeugdhulp vastgesteld  Dit beleidsplan bestaat uit een specifiek lokaal deel (onder andere het preventieve jeugdbeleid en lokale toegang tot jeugdzorg) en een regionaal deel (onder andere de nieuwe taken op het gebied van jeugdzorg). Het beleid is vertaald in regels in de bijbehorende verordening. Het beleidsplan en de verordening vormen het sluitstuk als voorbereiding op de decentralisatie van de jeugdzorg.

● De nieuwe taken in het kader van de Wmo, Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen, waarvoor de gemeente met ingang van 2015 verantwoordelijk is, moeten ingekocht worden. De raad heeft ingestemd met de door het college vastgestelde tarieven voor Maatwerkvoorzieningen Wmo 2015 en Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen GGZ Oost-Veluwe 2015.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.