Uit de raad - 10 oktober 2013(11-10-2013)

Dit item is verlopen op 25-10-2013.

Donderdag 10 oktober vergaderde de gemeenteraad weer. Hier leest u wat er door de raad besproken en besloten is. 

De raad heeft allereerst het bruggenbeleidsplan 2013 t/m 2017 vastgesteld. Op dit moment heeft de gemeente Epe 59 bruggen in haar bezit. In het bruggenbeleidsplan staat beschreven hoe deze bruggen in de toekomst beheerd worden.

Vervolgens was het afvalbeleidsplan Epe 2013-2016 aan de orde. Hierbij werd een amendement (wijziging van het voorstel) en een motie (oproep aan het college) ingediend. Het amendement gaat over het twee maal per jaar gratis laten ophalen van grof vuil door Stilema. Als er een amendement wordt ingediend, wordt het betreffende onderwerp verder behandeld in de volgende vergadering. Dat zal zijn op donderdag 14 november.

De raad heeft daarna de Voortgangsrapportage 2013 vastgesteld. Met de voortgangsrapportage wordt halverwege het begrotingsjaar de raad geïnformeerd over de voortgang in de uitvoering van de activiteiten uit de programmabegroting.

Tot slot heeft de gemeenteraad de beleidsvisie externe veiligheid vastgesteld. Externe veiligheid is een begrip en verantwoordelijkheid uit het zogenaamde ‘Besluit externe veiligheid inrichtingen’ (Bevi) en beschrijft de kans dat personen in de omgeving van een activiteit waar met gevaarlijke stoffen wordt gewerkt, slachtoffer worden van een ongeval met die stoffen. Denk bijvoorbeeld aan het vervoer van gevaarlijke stoffen over snelwegen of spoorlijnen, of tankstations waar lpg verkocht wordt.

Het agendapunt over de aanvraag omgevingsvergunning Bokkerijweg is aan het begin van de vergadering door de raad van de agenda gehaald (‘aangehouden’), omdat dit punt nog niet rijp voor besluitvorming werd bevonden.

Vergadering gemist?

U kunt de vergadering ook terugkijken via de website http://epe.raadsinformatie.nl.