Uit de raad – 11 juli 2013(12-07-2013)

Dit item is verlopen op 26-07-2013.

Donderdag 11 juli vergaderde de gemeenteraad weer. Hier leest u wat er door de raad besproken en besloten is.

De raad heeft het bestemmingsplan Marktwand vastgesteld. Het is de juridisch planologische regeling voor de (her)bouw van de Marktwand inclusief de bouw van maximaal 26 appartementen, de bouw van een markthal ten behoeve van detailhandel en de bouw van een ondergrondse parkeergarage. Ook stelde de raad het Beeldkwaliteitplan Centrum Epe vast dat de ruimtelijke ambities in het centrum van Epe concretiseert. Verder is het bestemmingsplan Retailpark Poort van Epe vastgesteld waarbij de mogelijkheden van het huidige bestemmingsplan zijn geactualiseerd.

Daarna nam de raad de aanbevelingen over die zijn opgesteld naar aanleiding van het onderzoek ‘Re-integratie en Wajong’ van de Rekenkamercommissie.

Integrale Veiligheid

De raad heeft de meerjaren kadernota integrale veiligheid Epe 2010-2013 ingetrokken en het integraal veiligheidsplan Veluwe Noord 2012-2015 vastgesteld. De lokale prioriteiten van de gemeente Epe zijn hier ook in opgenomen. Op basis van de nieuwe Politiewet wordt in de gezagsdriehoek politie, justitie en gemeenten een integraal veiligheidsplan als uitgangspunt gehanteerd voor het bepalen van de politie-inzet.

De raad heeft ingestemd met de notitie Minimabeleid in Epe 2013-2015. Daarmee is de actuele stand van zaken van de gemeentelijke regelingen aangegeven. Met actiepunten voor de periode 2013 tot en met 2015.

Regionale Strategische Agenda Economie en Arbeidsmarkt

Het college heeft het voornemen in te stemmen met de opheffing van het Economisch Platform Stedendriehoek en het Regionaal Platform Arbeidsmarkt en gelijktijdig een Strategische board Stedendriehoek op te richten. Hiervoor moet dan ook een stichting worden opgericht. De raad heeft het college daarbij enkele wensen en bedenkingen meegegeven en dat in een motie verwoord.

Wijziging APV

De raad heeft de Algemene Plaatselijke Verordening gewijzigd. Aanleiding voor de wijzigingen is de recente wijzigingen van de Drank- en Horecawet met voorschriften ter voorkoming van oneerlijke mededinging door paracommerciële inrichtingen. Ook is het plaatselijke evenementenbeleid mede als gevolg daarvan aangepast.

Terugkijken?

U kunt de vergadering terugkijken via http://epe.raadsinformatie.nl. Het was de laatste raadsvergadering voor de zomervakantie. Op donderdag 5 september is er weer een raadscommissie en op donderdag 19 september is de eerste raadsvergadering na de zomer.