Uit de raad – 12 december 2013(13-12-2013)

Dit item is verlopen op 27-12-2013.

Op donderdagavond 12 december vergaderde de gemeenteraad weer. Er stonden allereerst twee hamerstukken op de agenda van de gemeenteraad:

  1. De raad stemde in om de roerende zaken (het materieel en materiaal) brandweerzorg door de VNOG over te laten nemen.
  2. Daarnaast stemde de raad in met de Verordening ruimte- en inrichtingseisen peuterspeelzalen.

Verder heeft de gemeenteraad de bestemmingsplannen “Epe Noord, actualisatie wonen - wonen in het bos” en “Wiemanstraat 20, Emst” vastgesteld. Ook heeft de raad ingestemd met de nota Grondbeleid 2013.

Daarnaast stemde de raad in met enkele technische aanpassingen in enkele verordeningen op het gebied van de WWB, IOAW en IOAZ. Bovendien worden die nu vervangen door één verordening. Op die manier wordt geanticipeerd op de komst van de Participatiewet per 1 januari 2015.

De raad stemde ook in met het Regionaal Transitiearrangement Jeugdzorg (RTA). Hierin staat aangegeven hoe de samenwerkende gemeenten de zorgcontinuïteit voor bestaande jeugdzorgcliënten garanderen in 2015.

Tenslotte is de Verordening reinigingsheffingen 2014 vastgesteld. Als gevolg van het onlangs vastgestelde afvalbeleidsplan zullen lagere kosten leiden tot een tariefsdaling die nu in deze belastingverordening is verwerkt.