Uit de raad - 13 februari 2014(14-02-2014)

Dit item is verlopen op 28-02-2014.

Donderdag 13 februari vergaderde de gemeenteraad weer. Er stonden om te beginnen drie hamerstukken op de agenda die de raad vastgesteld heeft. 

Een hamerstuk wil zeggen dat het onderwerp voldoende is besproken en er over dat onderwerp geen discussie meer plaatsvindt tijdens de raadsvergadering:

  • De raad heeft besloten een krediet beschikbaar te stellen voor de kosten van explosievenonderzoek nabij de Zuukerbrug en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties verzocht om een tegemoetkoming in de kosten
  • Het Bestemmingsplan “Vitens – Innamepunt Vossenbroekweg” is vastgesteld. Het bestemmingsplan voorziet in het realiseren van een innamepunt voor oppervlaktewater uit de Klaarbeek en Grift
  • Er is ingestemd met het sluiten van een overeenkomst met andere gemeenten voor de coördinatie van de gemeentelijke taken ten aanzien van de Stichting Proo. De gemeenteraad heeft uit de raad een vertegenwoordiger benoemd die deel gaat nemen in het daarvoor op te richten coördinatiepunt.

Verder heeft de raad besloten de bouw van de woningen in het plangebied Klaarbeek te baseren op basis van het huidige bestemmingsplan en ingestemd met de overeenkomsten met betrokken partijen om zodoende tot een spoedige bouw van de eerste woningen te kunnen overgaan.

De komgrens van Vaassen is gewijzigd vastgesteld. Hiermee komt het gedeelte van de Eierstreekweg, vanaf de Poelweg tot voorbij het perceel van Eierstreekweg nr. 20, binnen de bebouwde kom.

De raad heeft tenslotte op initiatief van GroenLinks een motie aangenomen waarbij de gemeente zich uitspreekt als schaliegasvrije gemeente.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken?