Uit de raad - 13 maart 2014(14-03-2014)

Dit item is verlopen op 28-03-2014.

Donderdag 13 maart vergaderde de gemeenteraad voor de laatste keer voor de raadsverkiezingen. Er stonden enkele hamerstukken op de agenda die de raad heeft vastgesteld. Een hamerstuk wil zeggen dat het onderwerp in de commissie voldoende is besproken en er over dat onderwerp geen discussie meer plaatsvindt tijdens de raadsvergadering. 

Zo heeft de gemeenteraad  besloten de begroting 2014 van de RSG Noordoost–Veluwe goed te keuren en de meerjarenbegroting 2015–2018 voor kennisgeving aangenomen. In het algemeen bestuur van de  Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Noordoost -Veluwe is een bestuurslid herbenoemd. Ook is afgesproken de verantwoording over medebewindstaken door het college op te nemen in de reguliere planning en controlcyclus.

Verder heeft de gemeenteraad besloten het bestemmingsplan De Adelaar vast te stellen. In ruil voor de sloop van alle opstallen mogen drie woongebouwen met maximaal acht wooneenheden worden teruggebouwd.
 

Besloten is per 1 april de Montessorischool te laten fuseren met de Sprenge.

Gemeenten krijgen in 2015 de verantwoordelijkheid over alle vormen van hulp en ondersteuning aan de jeugd. De raad heeft daartoe de lokale kadernota Jeugd 'Voor ieder kind de best passende ontwikkeling' en de regionale kadernota Jeugd ‘Samen sterk voor onze jeugd’ vastgesteld.

Tenslotte is het Wegenbeleidsplan voor de periode 2014-2018 vastgesteld en het budget voor onderhoud van de wegen structureel verhoogd.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken?