Uit de raad - 14 februari 2013(15-02-2013)

Dit item is verlopen op 27-02-2013.

Donderdag 14 februari vergaderde de gemeenteraad weer. Hieronder leest u wat er door de raad besproken en besloten is.

 

Er stonden om te beginnen drie hamerstukken op de agenda. Een hamerstuk wil zeggen dat er over dat onderwerp geen discussie meer plaatsvindt tijdens de raadsvergadering:

- De raad heeft het bestemmingsplan ‘Zorgcentrum Klaarbeek’ en het bestemmingsplan ‘Wissel Schaveren Correctieve Herziening’ gewijzigd vastgesteld.

- De raad heeft een krediet van € 189.037,- (excl. BTW) beschikbaar gesteld voor de kosten van explosievenonderzoeken voor drie projecten aan de Grift ter hoogte van de Zuukerbrug. Tegelijkertijd heeft de raad een verzoek om tegemoetkoming in de gemaakte en te maken kosten van de explosievenonderzoeken voor deze projecten ingediend bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


Vervolgens heeft de raad het bestemmingsplan ‘Landgoed Tongeren’ gewijzigd vastgesteld.

 

Daarna is er veel gesproken over het bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan ‘Centrum Vaassen’. In totaal werden er bij dit agendapunt zes moties en vijf amendementen ingediend door de verschillende politieke fracties. Deze gingen o.a. over de status van het pand aan de Dorpsstraat 71, over de bestemming van het pand aan de Jan Mulderstraat 37 en van het pand aan de Stationstraat 92 in Vaassen, over de bouwhoogte van het pand aan de Jan Mulderstraat 29, en over de verkeersafwikkeling in het centrum van Vaassen. Dit onderwerp zal in de volgende raadsvergadering verder behandeld worden.


Tot slot heeft de raad de regels rondom kwijtschelding van gemeentelijke belastingen vastgesteld. Het gaat hier om de formalisering van eerder door de raad bepaald beleid.

 

De raad heeft het agendapunt over de ‘Uitvoering Regionale Strategische Agenda Economie en Arbeidsmarkt’ niet behandeld. In een commissievergadering zal dit onderwerp eerst in een breder perspectief in het verband van de regio Stedendriehoek worden besproken. De beëdiging van mevrouw Sandra Kuiper als nieuw raadslid in de fractie van de PvdA kon in verband met ziekte niet doorgaan en zal daarom doorgeschoven worden naar de volgende raadsvergadering.

Vergadering gemist?
U kunt de vergadering ook terugkijken via de website http://epe.raadsinformatie.nl.