Uit de raad - 14 maart 2013(15-03-2013)

Dit item is verlopen op 26-03-2013.

Donderdag 14 maart vergaderde de gemeenteraad weer. Hier leest u wat er door de raad besproken en besloten is.

Allereerst is mevrouw Sandra Kuiper als nieuw raadslid van de PvdA-fractie beëdigd. Zij neemt de plaats over van mevrouw Anita Bannink. Anita Bannink legde eind januari haar raadslidmaatschap neer. Mevrouw Sandra Kuiper was al fractievolger voor de PvdA. In die functie wordt zij opgevolgd door mevrouw Lenie Boer-Bruin.

Bestemmingsplan Centrum Vaassen

Het bestemmingsplan is een actualisatie van het planologische juridische kader voor het centrumgebied van Vaassen. Diverse raadsfracties hebben een vijftal wijzigingsvoorstellen (amendementen) ingediend en besproken. Het voorstel om de oorspronkelijke bestemming van het pand Jan Mulderstraat 37 weer in ere te herstellen (detailhandel onder en wonen boven) leverde een raadsmeerderheid op. Ten aanzien van het voorstel om het pand Stationsstraat 92 de bestemming wonen toe te wijzen (in plaats van bestemming bijgebouw) staakten de stemmen. Besluitvorming over het amendement en het gehele raadsvoorstel vindt nu plaats in de volgende raadsvergadering.

Wel is er al gestemd over de zeven ingediende moties. Vier daarvan kregen de steun van de (meerderheid) van de raad. Zo is het college opgeroepen de doortrekking van de Margrietweg versneld te realiseren. Dit heeft college al toegezegd. Het college is ook gevraagd nog dit jaar te komen met een verkeersplan voor het centrum van Vaassen. Verder is een motie aanvaard om bij volgende bestemmingsplannen met kaartmateriaal beter inzicht te geven in de plannen. De raad heeft daarnaast het college verzocht alle mogelijkheden te benutten om het pand Dorpsstraat 71 op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen.

De raad heeft tot slot de begroting 2013 van de RSG N. O. - Veluwe goedgekeurd en heeft de meerjarenbegroting 2014 - 2017 voor kennisgeving aangenomen.