Uit de raad – 18 september 2014(19-09-2014)

Dit item is verlopen op 03-10-2014.

Donderdag 18 september vergaderde de gemeenteraad weer. Wat is er besloten?

De raad heeft bij hamerslag, dus zonder verdere discussie, over enkele onderwerpen besluiten genomen:

  • Het gewijzigde treasurystatuut is vastgesteld. In dit statuut zijn regels opgenomen voor het aantrekken en uitzetten van gelden.
  • Verder is het “Exploitatieplan Oosterhof-Zuid, herziening 2014” vastgesteld, waardoor bij particuliere grondexploitie de gemeente de kosten kan verhalen.
  • Positief is geadviseerd over de aanwijzing van de Stichting Lokale Omroep Heerde als lokale publieke media-instelling in de gemeenten Epe en Heerde voor vijf jaar.
  • Ook heeft de raad een aanvullend bedrag beschikbaar gesteld om alle onderdelen van de uitbreiding van de begraafplaats in Emst in één keer begin 2015 te kunnen uitvoeren.
  • Enkele economische activiteiten zijn door de raad aangewezen als activiteiten in het ‘algemeen belang’ zoals bedoeld in de Wet Markt en Overheid.

Na discussie heeft de raad nog enkele andere besluiten genomen:

  • De raad heeft een aanvullend krediet ad. € 222.000,- beschikbaar gesteld voor de herinrichting van de openbare ruimte van de Unilocatie Wachtelenberg.
  • Het beleidsplan begraafplaatsen 2014-2019 is vastgesteld. De raad heeft, anders dan het college had voorgesteld, besloten dat weliswaar capaciteitsgroei primair gevonden wordt in de herontwikkeling van bestaande begraafplaatsen maar dat uitbreiding van de begraafplaatsen mede plaats vindt door de ontwikkeling van minimaal één natuurbegraafplaats in de gemeente. Een motie is aanvaard waarbij het college is verzocht onderzoek te doen naar “natuurlijk begraven” en voor wat betreft de inbreng van belangstellenden wordt gewerkt met trede 3 van de participatieladder. Ook is unaniem een motie aangenomen waarbij het college wordt verzocht mogelijkheden te zoeken om restauratie van monumentale graven te bekostigen.
  • De raad heeft verder besloten een krediet beschikbaar te stellen voor het treffen van duurzaamheidsinvesteringen in het gemeentehuis voor  de vervanging van het glas in de oudbouw door HR++ glas en de vervanging van de Cv-ketels door gaswarmtepompen met een HR ketel. De raad heeft nog geen besluit genomen over de plaatsing van 200 zonnepanelen.
  • Tenslotte heeft de raad besloten om een ontwerp verklaring van geen bedenkingen af te geven ten behoeve van een aanvraag om een omgevingsvergunning voor de voorgenomen bouw van 21 woningen in het plan De Pirk in Vaassen.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.