Uit de raad - 19 september 2013(20-09-2013)

Dit item is verlopen op 04-10-2013.

Donderdag 19 september vergaderde de gemeenteraad weer. Hier leest u wat er door de raad besproken en besloten is.

Er stonden om te beginnen enkele hamerstukken op de agenda. Een hamerstuk wil zeggen dat het onderwerp voldoende is besproken en er over dat onderwerp geen discussie meer plaatsvindt tijdens de raadsvergadering:

  • De raad heeft ingestemd met het bestemmingsplan ‘Kerkhof Emst’ en het bestemmingsplan ‘Eekterveld Radeweg/Aalbosweg’.
  • De raad heeft verder ingestemd met de ‘MIP garantie kunstgras’ voor de aanleg van een kunstgrasvoetbalveld voor zowel sportpark De Hoge Kamp” te Oene als voor sportcomplex ”De Wachtelenberg” te Epe.
  • De raad heeft ook ingestemd met Financieel jaarverslag 2012 en activiteitenverslag van de Stichting Voortgezet Onderwijs Noordoost Veluwe / RSG N.O. – Veluwe.
  • Ook stemde de raad in met het exploitatieplan ‘De Pirk-Noord, herziening 2013’.

Vervolgens heeft de raad gesproken over het voorstel om de toezichtstructuur van de stichting Proo te wijzigen. De gemeenteraad heeft door middel van een amendement zijn zienswijze hierover kenbaar gemaakt. Nadat de reacties van alle in de stichting deelnemende gemeenten zijn verwerkt zal de gemeenteraad hierover in december een definitief nemen.

Tot slot is er gesproken over de mogelijkheden voor wijziging van het bestemmingsplan voor bandenbedrijf Van Essen. In een motie werd het college o.a. opgeroepen het door Bandenbedrijf Van Essen voorgestelde ruimtelijke plan alsnog voor te leggen aan de provincie Gelderland. Het college en de provincie hadden eerder aangegeven Van Essen niet meer verder tegemoet te kunnen komen. Deze motie haalde uiteindelijk geen meerderheid.

Vergadering gemist?

U kunt de vergadering ook terugkijken via de website http://epe.raadsinformatie.nl.