Uit de raad – 20 juni 2013(21-06-2013)

Dit item is verlopen op 04-07-2013.

Donderdag 20 juni vergaderde de gemeenteraad weer. Hier leest u wat er door de raad besproken en besloten is. Allereerst stonden er drie hamerstukken op de agenda. Een hamerstuk betekent dat er over dat onderwerp geen discussie meer plaatsvindt tijdens de raadsvergadering.

  1. De raad heeft besloten om geen zienswijze in te dienen bij de Programmabegroting 2014 Gemeenschappelijke Gezondheidsdienst GGD Noord- en Oost-Gelderland (GGD).
  2. De raad heeft het Exploitatieplan Oosterhof-Zuid, herziening 2013 vastgesteld.
  3. De raad heeft ingestemd met de zienswijze bij de Jaarstukken 2012 en de concept begroting 2014 van de Felua-groep.

Na de hamerstukken heeft de raad het bestemmingsplan Centrum Epe gewijzigd vastgesteld.

Toekomstvisie, woonvisie, toeristisch- en duurzaamheidsprofiel

Tijdens de vergadering behandelde de gemeenteraad vier onderwerpen, die allemaal de gewenste situatie van de gemeente in de toekomst beschrijven. De raad heeft de toekomstvisie Epe 2030 ‘Epe, krachtig en vitaal’ vastgesteld. Behalve de toekomstvisie, die in algemene zin over de toekomst van de hele gemeente gaat, heeft de raad ook de woonvisie, het toeristisch profiel en het duurzaamheidsprofiel vastgesteld. Op deze website en in de Gemeentewijzer in het Veluws Nieuws wordt binnenkort nog een keer uitgebreid bij deze plannen stilgestaan.

De Agenda Stedendriehoek

De ambitie van de regio Stedendriehoek over wonen, werken en leven staan in de Agenda Stedendriehoek. De raad heeft haar reacties bij deze Agenda aan het college van B&W meegegeven.

Tot slot heeft de raad besloten om een zienswijze in te dienen op de concept-begroting 2014 van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. En de gemeenteraad heeft besloten in te stemmen met het voornemen van het college om in te stemmen met de juridische fusie van Circulus B.V. met Berkel Milieu N.V. en daarmee af te zien van het inbrengen van een zienswijze op het voorgenomen besluit.

Terugkijken?

U kunt de vergadering terugkijken via http://epe.raadsinformatie.nl.