Uit de raad - 25 april 2013(25-04-2013)

Dit item is verlopen op 10-05-2013.

Donderdag 25 april vergaderde de gemeenteraad weer. Hier leest u wat er door de raad besproken en besloten is. Allereerst heeft de gemeenteraad de Verordening participatie schoolgaande kinderen Wet werk en bijstand 2012 vastgesteld.

Deze verordening stelt heldere kaders voor ondersteuning van maatschappelijke participatie voor schoolgaande kinderen uit minimagezinnen.

Vervolgens heeft de raad besloten om een zienswijze naar voren te brengen gericht aan het dagelijks bestuur van de Regio Stedendriehoek. De regio Stedendriehoek heeft het voornemen om in te stemmen met de opheffing van het Economisch Platform Stedendriehoek en het Regionaal Platform Arbeidsmarkt en om gelijktijdige een strategische board Stedendriehoek op te richten (met een daarbij behorende stichting). Over dit voornemen is meerdere malen gesproken in de raadscommissie. Op basis daarvan heeft de gemeenteraad aangegeven allereerst een discussie te willen voeren over de nieuwe inhoudelijke inzet van de regio en de organisatiestructuur Stedendriehoek-breed.

De raad heeft besloten geen zienswijze in te dienen met betrekking tot de ontwerp- programmabegroting 2013 Omgevingsdienst Veluwe IJssel. Rekening houdend met zienswijzen van alle gemeenteraden van de OVIJ en van Provinciale Staten stelt het Algemeen Bestuur van de OVIJ vervolgens de programmabegroting 2013 vast.

Tot slot heeft de gemeenteraad besloten het verweer in de beroepsprocedure tegen het raadsbesluit van 13 december 2012 om het bestemmingsplan De Adelaar niet vast te stellen aan zich te houden en de motivatie van dat raadsbesluit vastgelegd.

Terugkijken?

U kunt de vergadering terugkijken via http://epe.raadsinformatie.nl.