Uit de raad - 26 juni 2014(27-06-2014)

Dit item is verlopen op 11-07-2014.

Donderdag 26 juni vergaderde de gemeenteraad weer. Wat is er besloten? De raad heeft ingestemd met de jaarstukken 2013 en de conceptbegroting 2015 van de Felua-groep en gevraagd te zorgen voor een sluitende begroting, de effecten van de stelselwijziging zoveel mogelijk op te vangen binnen de bedrijfsvoering en bij het veranderingsproces zorgvuldig om te gaan met alle betrokkenen.
 

De Beleidsnota Inkoop Jeugd Midden-IJssel/Oost-Veluwe is vastgesteld. De gemeenten krijgen in 2015 de verantwoordelijkheid over alle vormen van hulp en ondersteuning aan jeugd. De gemeenten moeten er voor zorgen dat de benodigde voorzieningen beschikbaar zijn per 1 januari 2015. Samen met andere gemeenten wordt de inkoop voor voorzieningen voor jeugd voorbereid . De Beleidsnota Inkoop beschrijft de kaders van dit proces.

Ook heeft de raad de uitgangspuntennotities inkoop Wmo en Maatschappelijke Opvang vastgesteld. De nieuwe taken in het kader van de Wmo, Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen, waarvoor de gemeente met ingang van 2015 verantwoordelijk is, moeten ingekocht worden. Hiervoor is in regionale samenwerking een project opgezet.

De gemeenteraad heeft ingestemd met de programmabegroting van de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland 2015. De raad heeft daarbij voor enkele zaken nader aandacht gevraagd.

Tenslotte is de raad akkoord gegaan met  de Ontwerp-programmabegroting 2015 Regeling Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ). Sinds 1 april 2013 voert de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Veluwe IJssel (OVIJ) de taken uit van de Wet Milieubeheer voor de gemeenten Apeldoorn, Epe, Brummen, Voorst en de Provincie Gelderland.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken?