Uit de raad(25-01-2013)

Dit item is verlopen op 01-02-2013.

Donderdag 24 januari vergaderde de gemeenteraad weer. Hieronder leest u wat er door de raad besproken en besloten is.

De raad heeft de uitgangspunten voor het op te stellen bestemmingsplan ‘buitengebied’ vastgesteld in een nota. Hiermee zijn de concrete uitgangspunten en aanbevelingen vastgelegd die nodig zijn ter voorbereiding van het dit voorjaar nieuw vast te stellen bestemmingsplan ‘Buitengebied’.

GroenLinks miste in deze nota dat grondwatersystemen en de daarvoor bepalende klei- en leemstructuren in de ondergrond beschermd worden. Het hiervoor ingediende amendement is aangenomen. Ook de motie van deze partij is aangenomen. Hierin wordt het college van burgemeester en wethouders opgeroepen om in de communicatie over deze nota steeds aan te geven dat ook ander aanpalend beleid op dit gebied zal worden uitgewerkt en dan van toepassing kan zijn  Een amendement van de PvdA waarbij in de nota het begrip duurzame ontwikkeling werd aangescherpt is ook aangenomen.

De raad heeft de nota ‘Gezondheid Voorop 2012-2016’ vastgesteld. In deze nota staat de Eper visie op het gemeentelijke gezondheidsbeleid. Er zijn drie speerpunten van beleid: 1) het versterken van een gezonde leefstijl, 2) het zorgen voor gezonde wijken en buurten en 3) de inzet op gezondheidsbescherming. Het amendement van GroenLinks om de nota aan te vullen, is aangenomen. Deze aanvulling betreft de doorwerking van de adviezen op het gebied van milieu en gezondheid op het LOG Beemte-Vaassen.

De gemeenteraad heeft Deloitte accountants benoemd tot de gemeentelijke accountant voor de boekjaren 2013-2016. En verder heeft de raad de reglementen van orde voor de vergaderingen van de raad en de commissie geactualiseerd en vastgesteld en heeft de raad besloten om de vaststelling van de wijzigingen in de arbeidsvoorwaardenregeling voor de griffie aan de werkgevercommissie te delegeren.

Vergadering gemist?
U kunt de vergadering ook terugkijken via de website http://epe.raadsinformatie.nl.