Uit de raad(11-12-2015)

Dit item is verlopen op 21-12-2015.

Donderdag 10 december vergaderde de gemeenteraad voor de laatste keer dit jaar. Benieuwd waarover er gesproken is en wat de raad besloten heeft? Er zijn een aantal besluiten bij hamerslag genomen. Na de bespreking van deze voorstellen in de commissie is er nu in de raad niet meer inhoudelijk over gesproken.

  • Besloten is geen zienswijze in te dienen op de ontwerpbegroting 2016 van de gemeenschappelijke regeling Tribuut belastingsamenwerking.
  • De verordening marktgeld is ingetrokken.
  • De raad stemde in met het spreiden van de financiële risico’s voor bovenregionale zorgvormen voor jeugd over de gemeenten binnen de jeugdzorgregio Midden-IJssel/Oost-Veluwe.
  • De raad heeft de vernieuwde Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs vastgesteld  waarbij de scholen zelf verantwoordelijk zijn voor het meer-jaren-onderhoud.
  • Besloten is de gemeenschappelijke regeling Felua-groep te wijzigen. Dat was nodig in verband met een wijziging van de Wet gemeenschappelijke regeling en de Particpatiewet.
  • Het exploitatieplan De Pirk-Noord is ingetrokken.
  • De gemeenteraad heeft ingestemd met de eerste wijziging van de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Veluwe IJssel.

Na het debat is de nota ‘De Kracht van Cultuur 2016-2020’ vastgesteld. In de cultuurnota staat onder meer de visie op het gemeentelijk kunst- en cultuurbeleid. De raad heeft besloten de kosten van de herijking van de gemeentelijke monumentenlijst te dekken uit de structurele middelen die in de begroting zijn opgenomen voor de uitvoering van het cultuurhistorisch beleidskader en de maximaal beschikbare subsidie voor onderhoud en restauratie van gemeentelijke monumenten stapsgewijs te verhogen. Verder is de Strategische visie op communicatie 2015 vastgesteld als actualisatie van de Strategische visie op communicatie 2011 – 2014.

Op basis van de Politiewet wordt in de driehoek politie, justitie en gemeenten een integraal veiligheidsplan als uitgangspunt gehanteerd voor het bepalen van de politie-inzet. De prioriteiten zijn kader stellend voor het veiligheidsbeleid en daarmee een bevoegdheid van de raad. De raad heeft besloten om het Integraal Veiligheidsplan 2016-2019 Veluwe Noord vast te stellen.De raad heeft de betaaltermijnen van een aantal gemeentelijke belastingen geharmoniseerd met de andere gemeenten binnen de belastingsamenwerking Tribuut.

De raad heeft een tweetal amendementen en een motie ingediend naar aanleiding van het voorstel  van het college voor het realiseren van twee natuurbegraafplaatsen in de gemeente. De besluitvorming hierover vindt nu plaats op 21 januari 2016. Dan staan ook de voorstellen over de startersregeling en het bestemmingsplan recreatiegebied Kievitsveld weer op de agenda.van de raad.

Terugkijken

Wist u dat u de vergaderingen van de gemeenteraad en de raadscommissie ook live kunt volgen via internet en terug kunt kijken? Kijk op http://epe.raadsinformatie.nl/live.