Uitbesteding onderhoud openbare ruimte(16-07-2013)

Dit item is verlopen op 27-07-2013.

De gemeente Epe heeft besloten om alle taken rond het beheer en onderhoud van de openbare ruimte uit te besteden aan marktpartijen. Op die manier kan de gemeente steeds meer regie voeren, wordt de organisatie compacter en flexibeler en daarnaast levert de uitbesteding een jaarlijkse voordeel van ruim € 400.000,- op. Vanaf 2015 moeten de uitvoerende taken, inclusief personeel, zijn overgedragen aan marktpartijen. De gemeente is dan minder kwetsbaar en kan optimaal profiteren van het innovatieve vermogen van de markt.

Van uitvoering naar regie

De gemeente Epe is bezig zich meer en meer te ontwikkelen tot regiegemeente. Dat betekent dat de gemeente niet meer alles zelf doet, maar bijvoorbeeld marktpartijen taken tegen betaling laat overnemen. De gemeente heeft dan niet meer alle disciplines zelf in dienst, maar stuurt, coördineert en faciliteert. Veel uitvoerende taken worden al door marktpartijen uitgevoerd, zoals het grasmaaien en het onderhoud van de openbare verlichting. Per januari 2015 wordt ook het onderhoud op de openbare ruimte volledig uitbesteed. Denk daarbij o.a. aan het openbaar groen, de bestrating, speelvoorzieningen en bebording langs de weg.

Wat gaan we doen?

Aan dit besluit is een uiterst zorgvuldig communicatietraject voorafgegaan. Zowel de medewerkers van de binnen- en buitendienst zijn nauw betrokken. Ook in de toekomst worden medewerkers betrokken bij o.a. het opstellen van een sociaal plan en bij de aanbestedingsprocedure.