Uitleenpunt bibliotheek in Hezebrink(01-05-2014)

Dit item is verlopen op 22-05-2014.

Mevrouw Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, en de heer Gert Buitenhuis, voorzitter van de Hezebrink, hebben een dienstverleningsovereenkomst voor een uitleenpunt van de bibliotheek  in Emst getekend. Na het verdwijnen van de bibliobus, is er op deze manier toch een bibliotheek  voorziening in Emst beschikbaar. Het uitleenpunt in de Hezebrink is wekelijks geopend op dinsdag en donderdag van 14.30 – 16.00 uur en op vrijdagavond van 18.30 – 20.00 uur.

In de getekende overeenkomst staan afspraken tussen de Hezebrink en de bibliotheek over vrijwilligers, voorzieningen en materialen. Het uitleenpunt in de Hezebrink is al sinds begin maart open. De heer Gert Buitenhuis is er blij mee: “Het uitleenpunt zorgt voor een echte ontmoetingsplek in ons dorpshuis. Vanuit de gemeenschap wordt dit goed opgepakt: er waren direct vrijwilligers, zodat de bibliotheek maar liefst drie keer per week open is.”

Ook mevrouw Hetty Kruithof is tevreden: “Met het uitleenpunt is er weer een prima bibliotheekdienstverlening in Emst beschikbaar. De collectie om uit te kiezen is kleiner dan men gewend is, maar wordt om de drie maanden gewisseld. Ook zijn boeken uit de andere vestigingen van onze bibliotheek natuurlijk gratis te reserveren en dan op te halen in Emst.”