Update werkzaamheden Emsterweg en Vaassenseweg(12-04-2013)

Dit item is verlopen op 03-05-2013.

De werkzaamheden aan de Vaassenseweg zijn zo goed als afgerond. Donderdag 11 april is de Vaassenseweg omstreeks 18.00 uur weer opengesteld voor verkeer. De markering op de Vaassenseweg is grotendeels aangebracht. Voor het deel waar deze nog niet is aangebracht, zijn borden met markering ontbreekt geplaatst.

Emsterweg

Vrijdag 12 april is gelijk gestart met de werkzaamheden aan de Emsterweg (vanaf de rotonde richting de bebouwde kom Vaassen). Ook voor deze werkzaamheden staat ongeveer vier weken gepland. De exacte duur van de werkzaamheden is altijd afhankelijk van de weersomstandigheden. De Emsterweg is gedurende de periode dat eraan gewerkt wordt, afgesloten voor al het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Er zijn borden geplaatst om het verkeer om te leiden.

Omleidingroutes vindt u ook op de website: www.bereikbaargelderland.nl. Omwonenden worden door de aannemer per brief over de werkzaamheden en over hun bereikbaarheid ingelicht.

Busdienst

Nu de werkzaamheden aan de Vaassenseweg klaar zijn, wordt Emst weer volgens de vaste dienstregeling door de bussen aangedaan. Bus 202 rijdt dan weer vanaf de Laan van Fasna door via de Eekterweg en Vaassenseweg richting Emst en verder. Buslijn 11 volgt eveneens deze route tot industrieterrein Eekterveld en vervolgt daarna de vaste route.

Reizigers die gebruik maken van de haltes Vaassen Centrum en Vaassen Noord blijven gedurende de werkzaamheden aan de Emsterweg gebruik maken van de tijdelijke halte langs de Laan van Fasna, ten noorden van de rotonde met de Deventerstraat. Zie voor meer informatie over de gewijzigde dienstregeling de website: www.syntus.nl.

Waarom zijn deze werkzaamheden?

De gemeente Epe is bezig om de verkeersveiligheid tussen Vaassen en Epe te verbeteren. De maximumsnelheid op de Vaassenseweg en op de Emsterweg (buiten de bebouwde kom) wordt verlaagd naar 60 km/uur. Deze lagere maximumsnelheid wordt ondersteund met aanvullende maatregelen, zoals een overrijdbare rijbaanscheiding en enkele landbouwvriendelijke plateaus op de wegvakken.