Vakantie voorbij. Nu op zoek naar werk!(08-09-2014)

Dit item is verlopen op 22-09-2014.

De zomervakantie zit er op. Heb jij al plannen? Ga je (verder) studeren of ga je aan het werk? Ben je jonger dan 27 jaar en heb je nog geen baan of opleiding gevonden? Dan is een Startersbeurs of BBL-leerwerkplek zeker iets voor jou.

De Startersbeurs en BBL-leerwerkplekken zijn een gezamenlijk initiatief van de regio Stedendriehoek en Noord-Veluwe om de werkloosheid onder jongeren aan te pakken. In het actieplan ‘Samen werk maken van werk’ staan alle ambities om de werkloosheid in de regio te verlagen. Meer op: www.samenwerkmakenvanwerk.nl.

De Startersbeurs

De Startersbeurs is een unieke kans om zes maanden werkervaring op te doen bij een bedrijf of organisatie. De Startersbeurs is er voor jongeren (starters) die klaar zijn met hun opleiding en in de praktijk aan de slag willen, maar geen baan weten te vinden. Voor jongeren die net van school komen, is het extra moeilijk om aan werk te komen. Zij hebben geen werkervaring terwijl bedrijven dat wel belangrijk vinden. Met de Startersbeurs krijgen zij de kans om die werkervaring op te doen, waarmee ze een kickstart op de arbeidsmarkt maken. De Startersbeurs is ook voor werkgevers een interessante regeling. De Startersbeurs biedt werkgevers de mogelijkheid om gekwalificeerde jongeren, die net van school komen, het vak in de praktijk te leren. De beurs wordt financieel mogelijk gemaakt door de overheid en door de werkgever, waarbij ook een deel wordt gereserveerd voor een opleiding Meer informatie over de Startersbeurs en vacatures vind je op: www.startersbeurs.nu.

BBL-leerwerkplek

Wil je graag een opleiding volgen, maar kun je daar financiële ondersteuning bij gebruiken? Of ligt je interesse vooral bij het leren in de praktijk? Dan is een BBL-leerwerkplek iets voor jou! BBL staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Het is een combinatie van werken en leren. Je werkt minimaal 24 uur in de week en gaat daarnaast één dag(deel) per week naar school. Klinkt dat als muziek in je oren? Kom dan langs bij het Jongerenloket van de gemeente Epe in het Werkplein Activerium, Deventerstraat 46 in Apeldoorn. Ga naar www.apeldoorn.nl/jongerenloket of mail naar [email protected]. Medewerkers van het Jongerenloket vertellen je graag meer over de mogelijkheden van de BBL-leerwerkplekken en de Startersbeurs en hebben ook interessante en actuele vacatures voor je beschikbaar. Zit er geen vacature voor je tussen? Dan kun je natuurlijk ook zelf een leerwerkplek proberen te regelen bij een bedrijf waar je graag zou willen werken!