Vaker fietsen naar het werk door leuke acties(07-04-2014)

Dit item is verlopen op 21-04-2014.

Op de fiets naar het werk. Dat scheelt onze regio files en zorgt voor fittere inwoners. De fiets promoten is daarom een van de actiepunten van Slim Reizen Stedendriehoek. Vanuit de actie Samen Schakelen verleiden ze werkgevers en werknemers tot meer fietsgebruik.

Dit doen ze met de volgende activiteiten:

  • Flinke korting op de aanschaf van een (elektrische) fiets: automobilisten die de (e-)fiets voor meer dan de helft van hun woon-werkverkeer gebruiken, krijgen € 200,- tot maximaal € 400,- terug na de aanschaf van een fiets.
  • Campagne fietsstimulering: een seizoen lang vinden er gerichte acties plaats ter promotie van de fiets. Zo is er een feestelijke kick-off georganiseerd en komen er diverse flyer- en probeeracties in de verschillende gemeenten. Ook ontvangen werkgevers in de regio nieuwsbrieven met daarin de voordelen.

Meer informatie over Slim Reizen

Samen Schakelen is een actie die Slim Reizen Stedendriehoek samen met werkgevers uitvoert. Op de website www.slimreizenstedendriehoek.nl leest u meer over deze actie. Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de mobiliteitsregisseur Rob de Vree, [email protected].