Veiligheidsmonitor 2014 gaat van start(19-08-2014)

Dit item is verlopen op 24-08-2014.

Hoe veilig is uw buurt? Bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf? Hoe tevreden bent u over het optreden van de politie? Dit zijn enkele vragen die in het onderzoek Veiligheidsmonitor worden gesteld aan inwoners van de gemeente Epe. Op 21 augustus krijgen ongeveer 2.300 inwoners een uitnodiging op de mat met het verzoek om mee te werken. 

De Veiligheidsmonitor wordt op gemeentelijk en landelijk niveau uitgevoerd en is een onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, overlast in de buurt en het optreden van gemeente en politie. De inwoners van Epe die een uitnodiging krijgen komen uit alle lagen van de bevolking en zijn willekeurig getrokken uit het bevolkingsregister door het Centraal Bureau voor de Statistiek. Burgemeester Hans van der Hoeve benadrukt het belang om mee te werken aan het onderzoek: “Het is essentieel om te weten wat onze inwoners vinden van de veiligheid en leefbaarheid in onze gemeente. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in Epe. Volgend jaar wordt een nieuw meerjarenplan integrale veiligheid opgesteld. Met de resultaten uit dit onderzoek kunnen we dit plan nog beter afstemmen op de wensen en behoeften van onze inwoners.”

Resultaten in maart 2015

Het gemeentelijk onderzoek begint in augustus; de resultaten worden in maart 2015 verwacht. Om de onderzoeksresultaten zo representatief mogelijk te laten zijn, mogen alleen de benaderde personen deelnemen aan het onderzoek. De benaderde persoon mag dus niet vervangen worden door bijvoorbeeld een huisgenoot.

Dit jaar doen 27 gemeenten mee aan het onderzoek van de Veiligheidsmonitor. Op de Veluwe zijn dit naast Epe ook Elburg, Harderwijk, Ermelo en Putten. Meer informatie staat op www.veiligheidsmonitor.nl.