Verhipmijnfiets! Nu ook in Epe(17-04-2015)

Dit item is verlopen op 27-04-2015.

Stilema heeft een vernieuwde fietsenhoek, waar klanten niet alleen terecht kunnen voor een opgeknapte tweedehands fiets maar vanaf nu ook voor de zogeheten Verhipmijnfiets! Dat is een eigen fiets die geheel volgens wensen van de klant is ‘gepimpt’. Wethouder Jan Aalbers verrichte de openingshandeling door een oude fiets in te ruilen voor een ‘Verhipte fiets’.

Deze uitbreiding van dienstverlening past binnen de doelstellingen en activiteiten van Stilema om goederen een tweede leven te geven en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zinvolle werkgelegenheid te bieden. Daarbij wordt nauw samengewerkt met Cambio, net als Stilema een onderdeel van Circulus-Berkel, die dit concept in Deventer succesvol toepast.

Op de foto: Jan Westdijk (directeur Stilema) en wethouder Jan Aalbers (Epe) met een oude en een opgeknapte fiets.

Werkgelegenheid

De verhipte fietsen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die onder begeleiding van ervaren fietsenmakers en een werkbegeleider een fiets omtoveren tot een fraai gepimpt exemplaar.

Klant kiest

De medewerkers knappen daarbij de fiets helemaal op en bepaalt samen met de klant de gewenste kleuren van frame, banden en spatborden. De klant kan kiezen voor hoge velgen, een bepaalde kleur fietsketting, 2-speed kickstart naafversnelling, een leren zadel of handvatten en meer. Ook bedrijfsfietsen, geheel in de gewenste kleuren en met het logo van het bedrijf, zijn mogelijk.

Fietsen van gemeente

De gemeente Epe levert regelmatig gevonden fietsen aan Stilema, die daar worden gerepareerd en weer verkocht. Daar komen nu dus ook de Recycle en de 'Verhipte' fietsen bij. Wethouder Aalbers verrichtte de opening en naast directeur Jan Westdijk (Stilema) woonden ook onder meer Benjamin Beerthuis (Cambio Deventer) en Henk Knip (algemeen directeur Circulus-Berkel) de opening bij.

Meer informatie staat op http://www.circulus-berkel.nl/nieuws/verhipmijnfietsepe/.