Verkeerslichten centrum Vaassen verdwijnen(17-12-2013)

Dit item is verlopen op 27-12-2013.

De verkeerslichten op het kruispunt Dorpstraat – Deventerstraat – Julianalaan in Vaassen zijn al enige tijd buiten werking. Het computersysteem van de lichten is slecht en kan niet meer worden vervangen. De (knipperende) verkeerslichten en de tijdelijke bebording worden daarom deze week verwijderd. Dat geeft een rustiger en overzichtelijker straatbeeld en voorlopig functioneert het kruispunt dus als normale voorrangskruising.

De gemeente onderzoekt momenteel de verkeerssituatie in het centrum van Vaassen en dat maakt duidelijk of er volgend jaar nieuwe verkeerslichten op deze locatie nodig zijn.

Verkeersplan centrum Vaassen

Op dit moment vindt er een onderzoek plaats naar de toekomstige verkeersstructuur voor het centrum van Vaassen. Onderzocht wordt op welke wijze de gemeente het doorgaand gemotoriseerd verkeer uit het centrum van Vaassen kan weren, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de bereikbaarheid en belangen van de aanwonenden en ondernemers. De resultaten van dit onderzoek, inclusief het voorstel voor de toekomstige verkeersstructuur, worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014 aan het college voor besluitvorming voorgelegd.