Verkeersplan Vogelbuurt ter inzage(21-03-2013)

Dit item is verlopen op 04-04-2013.

Op dit moment ligt het verkeersplan voor de Vogelbuurt ter inzage. U kunt hier nog tot en met 24 april op reageren. Het college van B&W heeft in dit verkeersplan enkele verkeersmaatregelen in concept vastgesteld.

In het verkeersplan voor de Vogelbuurt staan onder andere de volgende maatregelen:

  • de realisatie van een kruispuntplateau op het kruispunt Kouwenaarsweg – Kouwenaarspad - Lijsterstraat;
  • de realisatie van een plateau op de Lijsterstraat;
  • de realisatie van een parkeerhaven in het groenvak langs de Zwaluwstraat;
  • de realisatie van een eenzijdig parkeerverbod op het gedeelte Kievitstraat, gelegen tussen de Kouwenaarsweg en de Merelstraat;
  • de inperking van een gedeelte van het eenrichtingsverkeer en realisatie van twee kruispuntplateaus op de Vinkstraat.

30 km/uur op meerdere wegen Vaassen

Ook wordt er op verschillende plaatsen in en nabij de Vogelbuurt een lagere maximumsnelheid ingesteld van 30 km/uur. Behalve in de Vogelbuurt is ook besloten om dit op enkele andere plaatsen in te stellen, waaronder op de Oude Apeldoornseweg, de Poelweg en de Pastoorsweg.

Samen met de wijk

In het najaar van 2011 is in de Vogelbuurt in Vaassen gestart met een pilot wijk- en buurtgericht werken. Er is een buurtwandeling geweest en er zijn meerdere gesprekken gevoerd met wijkbewoners over onder andere de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in hun woonomgeving. Uit de gesprekken kwam naar voren dat er op verschillende plaatsen regelmatig te hard gereden werd en dat er in een aantal straten problemen zijn met parkeren. De gemeente heeft deze zaken vervolgens bekeken en onderzocht. Daar is dit verkeersplan uitgekomen.