Vernieuwd interieur in bibliotheek Vaassen(14-01-2013)

Dit item is verlopen op 28-01-2013.

Wethouder Van Nuijs in de bibliotheek in VaassenDe bibliotheek in Vaassen is verbouwd en opnieuw ingericht. De nieuw ingerichte bibliotheek draaide de afgelopen weken al op volle toeren, maar op vrijdag 11 januari jl. werd dit officieel gevierd onder andere in het bijzijn van wethouder Van Nuijs.

 

Van Nuijs sprak onder andere over de educatieve rol van de bibliotheek. De bibliotheek heeft een belangrijke maatschappelijke functie door het toegankelijk maken van informatie en door mensen te ondersteunen in hun informatiebehoefte en persoonlijke ontwikkeling. Het is daarbij belangrijk dat de bibliotheek met de huidige maatschappelijke en technologische ontwikkelingen meegaat.

 

De bibliotheek in Vaassen ziet er nu net als de vestiging in Epe weer eigentijds uit. Het hele interieur heeft een frisse uitstraling. Er is nieuw meubilair gekomen en een nieuw servicebureau in plaats van de oude balie. Een deel van de collectie wordt nu volgens de huidige trend ‘frontaal’ gepresenteerd. Dat betekent dat je dus niet meer alleen de ruggen van de boeken ziet. Verder zijn er displaytafels met themacollecties te zien. Een ander belangrijk aspect van de vernieuwde bibliotheek is dat er meer ruimte voor ontmoeting met andere bibliotheekbezoekers aan de leestafel is. Verder is er voor de allerkleinsten een herkenbare hoek met het boekstartproject dat in samenwerking met de gemeente en consultatiebureau gerealiseerd is.

 

Kortom: een bezoek aan de bibliotheek in Vaassen is, net als in Epe, zeker de moeite waard!
Bibliotheek Vaassen