Verruiming openingstijden door verlenging Oranje(01-07-2014)

Dit item is verlopen op 11-07-2014.

Het is u vast niet ontgaan, het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Het Nederlands elftal speelt aanstaande woensdagavond om 22.00 uur de halve finale tegen Argentinië. De kans is aanwezig dat er een verlenging komt, met mogelijk zelfs strafschoppen. In dat geval wordt het na 0.00 uur en kan er sprake zijn van enige overlast rond horecagelegenheden.

Een aantal horecazaken en verenigingen in de gemeente zendt de wedstrijd woensdag live en openbaar uit. Op grond van de exploitatievergunning mogen horecazaken na 0.00 uur geen bezoekers meer aanwezig hebben op het terras of in een (feest)tent. Daarom hebben ze een ontheffing van het sluitingsuur aangevraagd. De burgemeester verleent ontheffing van het sluitingsuur tot een halfuur na het einde van de wedstrijd. Stopt de wedstrijd om 0.45 uur, dan moeten de bezoekers om uiterlijk 01.15 uur binnen zijn, dus niet meer op het terras of in de tent. Stopt de wedstrijd eerder, dan wordt de sluitingstijd van het terras of de tent ook verkort.

Kortom, mocht het woensdagavond verlengen en strafschoppen worden, dan kan er sprake zijn van enige overlast. Hopelijk heeft u daar begrip voor.