Vlag halfstok bij het gemeentehuis(24-03-2016)

Dit item is verlopen op 26-03-2016.

De vlag bij het gemeentehuis in Epe hangt vandaag halfstok om de slachtoffers van de aanslagen in Brussel te herdenken. Er is een landelijk condoleanceregister geopend voor de slachtoffers van de aanslagen.

Burgemeester Hans van der Hoeve: “Opnieuw is Europa getroffen door een verschrikkelijke daad van terreur. Net als iedereen heeft ook het college met afschuw kennis genomen van deze terreurdaad. Eerst Parijs en nu Brussel. Het komt allemaal behoorlijk dichtbij. Dit leidt ook tot gevoelens van onveiligheid in de Nederlandse samenleving. In ons veiligheidsbeleid is radicalisering van mensen een belangrijk aandachtspunt. Samen met onze partners, zoals politie, sociale wijkteams en onderwijs, houden we de lokale ontwikkelingen op dit vlak scherp in beeld.

Als burgemeester vind ik het belangrijk om te weten wat er leeft bij onze inwoners rondom de aanslag. Ik heb daarom contact gehad met de politie. Wijkagenten gaan de wijken in om te polsen wat er leeft. Er is ook contact met de besturen van de moskeeën in Vaassen en Epe. Ik heb hen aangegeven dat ze voor hulp en ondersteuning bij ons terecht kunnen mocht hier behoefte aan zijn.

Laten we er met zijn allen wel voor waken dat deze aanslag niet leidt tot polarisatie op basis van achtergrond, religie of levensovertuiging. Daarvoor is in onze maatschappij geen plaats, ook niet in de gemeente Epe”.