Vliegoefeningen Defensie in omgeving Epe(02-04-2013)

Dit item is verlopen op 12-04-2013.

Defensie zet zich dagelijks in voor de vrijheid, veiligheid en welvaart in Nederland en daarbuiten. Personeel van de luchtmacht wordt met verschillende vliegtuigtypes ingezet in binnen- en buitenland en moet overal op voorbereid zijn. Dagelijks vinden daarom trainingen en oefeningen plaats, in het buitenland maar ook in Nederland. Eén van de laagvlieggebieden ligt vlakbij de gemeente Epe. 

In Nederland zijn elf laagvlieggebieden voor helikopters aangewezen. In deze gebieden mogen helikopters tot 30 meter hoogte vliegen, of lager als het voor de uitvoering van de opdracht noodzakelijk is om te sluipvliegen (langzaam en laag) of om personeel, bluswater of ladingen op te pikken.

Klachten

Militaire oefeningen worden vroegtijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat u toch overlast ondervindt, bijvoorbeeld van de vliegbewegingen. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033. Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of Teletekst pagina 766.