Vlindertuinen in Epe(11-09-2014)

Dit item is verlopen op 30-09-2014.

Kleine succesjes over twee vlindertuinen in Epe kunnen we u al melden. De KNNV (Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging) en de gemeente hebben dit jaar vlindertuinen aangelegd in de Beekweide en in het Vegtelarijpark. De eerste tellingen laten zien dat er al diverse soorten vlinders op de velden afkomen, alleen zijn het nog geen grote aantallen.

Op beide velden komen bijvoorbeeld veel ‘witjes’ voor en de meest bijzondere soorten die zijn geteld zijn het ‘Icarusblauwtje’ en ‘de kleine vuurvlinder’.

Dit najaar worden rondom de vlindervelden nog bloembollen en struiken aangeplant. In de struiken kunnen de vlinders hun eitjes leggen, de bloembollen zijn een voedselbron voor bijen. Met dit initiatief willen we een bijdrage leveren aan een stevige groenstructuur én de natuurwaarden van onze gemeente te versterken.

Wilt u eens meetellen?

Dan bent u van harte welkom. De eerstvolgende telling vindt plaats op dinsdag 16 september om ca. 14.15 uur op beide locaties (Vegtelarijpark en Beekweide). Daarna voert de KNNV elke maandagmiddag een telling uit, tot uiterlijk 30 september. In het Vegtelarijpark begint de telling op de maandagen ca. 13 uur, in de Beekweide rond 14 uur. Een voorwaarde is dat de weersomstandigheden goed zijn en u hoeft zich niet aan te melden.