Vluchtelingen opgevangen in de gemeente Epe(05-10-2015)

Dit item is verlopen op 10-10-2015.

In overleg met het COA (Centraal Orgaan voor Asielzoekers) worden maandag 5 oktober 48 vluchtelingen (voornamelijk gezinnen) gehuisvest in de gemeente Epe. In kampeerboerderij De Berghoeve aan de Veenweg in Epe worden 32 vluchtelingen opgevangen en in de vier trekkershutten bij zorgboerderij De Boerderij aan de Hogestraat in Oene 16 vluchtelingen. Het gaat hier om kortdurende crisisnoodopvang voor maximaal 72 uur. Daarna stromen deze vluchtelingen door naar opvanglocaties elders in het land. De kans is aanwezig dat het COA de komende weken opnieuw een verzoek indient bij de gemeente om 48 vluchtelingen te huisvesten op beide locaties voor crisisnoodopvang.     

De gemeente is blij met de hulp en medewerking van kampeerboerderij De Berghoeve en zorgboerderij De Boerderij van de heer Van der Weerd. Het is goed om te zien dat veel inwoners en ondernemers betrokken zijn en hulp willen bieden.

Toezicht en begeleiding

Er is op beide locaties voortdurend toezicht en begeleiding aanwezig, ook ‘s nachts. Ook zijn er organisaties en vrijwilligers aanwezig om ondersteuning te bieden.

Kom niet naar de opvanglocaties om hulp te bieden!

Ondanks alle goede bedoelingen, toch het dringende verzoek om niet naar de opvanglocaties zelf te komen. Als mensen zich willen aanmelden als vrijwilliger, kunnen zij zich melden via [email protected]. Of bij het Rode Kruis of het COA. Meer informatie daarover staat op www.rodekruis.nl en www.coa.nl.

Samen zorgen voor elkaar!

Met de opvang van vluchtelingen geven wij invulling aan een dringende oproep van het Ministerie van Veiligheid en Justitie om op zeer korte termijn kortdurende cisisnoodopvang aan te bieden. Samen leveren wij zo een bijdrage aan de acute situatie in ons land. Samen zorgen voor elkaar!