Voedselbank vertrekt uit Vaassen(04-09-2013)

Dit item is verlopen op 12-09-2013.

Het college heeft met verbazing kennisgenomen van het vertrek van de voedselbank uit de gemeente Epe en de terugtrekking van een aantal van haar beoogde bestuursleden. De gemeente wil zo spoedig mogelijk overleg met het huidige bestuur van de voedselbank en nodigt ze uit voor een gesprek. “Deze verhuizing zal gevolgen hebben voor de subsidieverstrekking en hiermee is eveneens de huisvesting van de voedselbank voor de langere termijn niet gewaarborgd,” aldus wethouder De Vries.

Vanaf 2012 heeft de gemeente Epe, samen met de gemeente Heerde en Triada Wonen, intensieve gesprekken gevoerd met het bestuur van de voedselbank. Uiteindelijk heeft dit geleid tot het onder voorwaarden beschikbaar stellen van een subsidie. Een voorwaarde is bijvoorbeeld dat de hoogte van de subsidie gekoppeld is aan de tekorten op de huisvestingskosten. Nu heeft het bestuur van de voedselbank besloten, zonder overleg vooraf, te verhuizen naar een ander pand buiten de gemeentegrenzen. De huisvesting is volgens de gemeente dan op langere termijn niet meer gewaarborgd.

Een andere voorwaarde is dat het bestuur uitgebreid zou worden. Tijdens de commissievergadering van 27 juni jl. is daar nog uitgebreid over gesproken. Nu blijkt dat de uitbreiding van het bestuur eveneens niet is gerealiseerd. De gemeente wil dus op korte termijn overleg om te praten over de gevolgen van deze ontwikkelingen.