Voorbereidingen bouw Marktwand(20-02-2014)

Dit item is verlopen op 10-03-2014.

Maandag 24 februari is daadwerkelijk begonnen met de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe Marktwand. De start van de bouw zelf staat gepland voor begin mei 2014.

Om in mei te kunnen bouwen moeten eerst een aantal andere werkzaamheden worden uitgevoerd. Zo worden maandag 24 februari de resterende bomen op de Markt gekapt. Daarna wordt er een begin gemaakt met het bouwrijp maken van het gebied.

Archeologisch onderzoek

In de week van 17 maart 2014 zullen archeologen het gebied onderzoeken. Hiervoor staan maximaal twee weken gepland. De inrichting van de bouwplaats is afhankelijk van de uitkomsten van het archeologisch onderzoek. Deze inrichting staat voor eind maart/ begin april gepland.

Verplaatsing weekmarkt

Op woensdag 26 februari aanstaande is de laatste weekmarkt op de markt. Vanaf 5 maart 2014 is de weekmarkt gevestigd op de tijdelijke locatie (gedeelte Brinklaan/Ratelplein). Er zullen verkeersmaatregelen genomen worden. Ook blijven de bomen die hier staan behouden. Deze worden niet meer gekapt, maar opgeslagen. Dit kan vanwege het seizoen. Te zijner tijd worden de bomen weer teruggeplaatst.

Overlast in het centrum

De komende periode wordt gewerkt aan een aantrekkelijk centrum. Dit brengt overlast met zich mee. De gemeente Epe probeert die overlast zo beperkt mogelijk te houden. Toch zal de bereikbaarheid, vooral ten aanzien van het aantal beschikbare parkeerplaatsen afnemen. De gemeente Epe adviseert inwoners om hiermee rekening te houden door op minder drukke tijden de boodschappen te doen en wat vaker de fiets te nemen. Wel is al extra parkeergelegenheid gerealiseerd aan de Brinklaan (behalve wanneer de weekmarkt er is).
 
Met de aannemer zijn goede afspraken gemaakt over de werkzaamheden tijdens de bouw. Eén daarvan betreft het vrachtverkeer. Dat volgt de route: Hardenbrink-Stationsstraat-Markt-Verbindingsweg-Hoofdstraat.

Nieuwe marktwand

Het is de bedoeling dat rond de zomervakantie van 2015 alle werkzaamheden zijn afgerond. Dan zal behalve de nieuwe Marktwand ook een markthal en een gratis parkeerkelder zijn gerealiseerd. Verder zal de gemeente Epe de openbare ruimte opnieuw inrichten vanaf het gemeentehuis tot en met het zogenaamde ‘Raadhuisplein’. Wethouder van Nuijs is blij dat de schop de grond ingaat: “Na een voorspoedige en snelle planvoorbereiding is het fijn om te zien dat nu echt begonnen wordt en het centrum van Epe straks klaar is voor de toekomst en een aantrekkelijke plek wordt voor ondernemers, inwoners en toeristen. Epe mag daar trots op zijn”.