Voorzieningen voor jongeren in Epe(12-11-2014)

Dit item is verlopen op 20-11-2014.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om voorzieningen voor de jeugd van Epe op drie locaties in de kern van Epe te plaatsen.

Het gaat om:

  • Het Dalletje (speelveld tussen W.G. v.d. Hulststraat, Grintgroeveweg en Wachtelenbergweg).
  • Vegtelarij (speelveld tussen Leenhofweg en Jeu de Boulesbaan).
  • Loeffpark (speelveld achter gemeentehuis) (realisatie tweede kwartaal 2015).

Uit diverse gesprekken tussen jongeren uit Epe en de gemeente geven jongeren aan dat in Epe weinig voor hen te doen is. Jongeren vervelen zich en hangen doelloos rond in de buurt. In sommige gevallen leidt dit tot overlast. Om deze overlast te verminderen en jongeren meer mogelijkheden te bieden hebben gemeente, Koppel  en jongeren samen bekeken hoe en waar voorzieningen voor jeugd kunnen worden geplaatst.

Zo worden er boogkapjes, bankjes, verlichting en doeltjes geplaatst. De voorzieningen in het Loeffpark staan gepland voor plaatsing in het tweede kwartaal van 2015. Daadwerkelijke plaatsing van de voorzieningen in het Loeffpark is mede afhankelijk van de ervaringen die in de tussenliggende periode worden opgedaan met de voorzieningen op de andere twee locaties. Met de jongeren worden afspraken gemaakt over hun bijdrage bij het onderhoud van de voorzieningen.

Bewoners zijn van te voren hierover geïnformeerd. Daarnaast wordt, voorafgaand aan de plaatsing van de voorzieningen,  een aantal omwonenden uitgenodigd om deel te nemen aan een schouw voor de bepaling van de exacte inrichting en plaatsing van de voorzieningen.