Vrijdag 24 januari: Midnight Politics! Kom jij ook?(15-01-2014)

Dit item is verlopen op 25-01-2014.

Op vrijdag 24 januari is er weer de ‘Midnight Politics’ in De Middenstip in Epe. De avond begint om 22.00 uur met een optreden van DJ Yegor Ridley uit Epe en wordt vervolgd met twee debatrondes en optredens/jamsessies van BigT, DANI en joE. Het thema is “NIX18”. Er zal o.a. gedebatteerd worden over het gedogen van alcoholgebruik onder jongeren en andere thema’s waren jongeren een duidelijk mening over hebben.

De gemeenteraadsverkiezingen komen er aan en daarom zijn dit keer de lijsttrekkers van alle acht partijen aanwezig: dit zijn Erik Visser (CDA), Robert Scholten (Nieuwe Lijn), Ben Cramer (VVD), Dirk Jan Beumer (PvdA), Henk de Waard (SGP/CU), Jan Aalbers (Groen Links), Leo Bestebroer (D66) en Frank Surink (Gemeentebelangen).

Het doel van de avond is om jongeren met verschillende achtergronden te interesseren voor politiek en te laten zien wat lokale politiek inhoudt. Loes Looman, Egbert Dijkgraaf en Erik Visser organiseren namens het CDA afdeling Epe het evenement alweer voor de 11e keer. Maar de Midnight Politics worden ook georganiseerd vóór en met jongeren. Zowel docent Daniel Dessaur van het RSG (Openbare scholengemeenschap VMBO/Havo/ Atheneum in Epe) als docent Gert van Norel van De Noordgouw (Christelijke scholengemeenschap VMBO/Havo/Atheneum in Heerde) komen met debaters die met elkaar, de zaal en de lijsttrekkers van de politieke partijen in debat gaan.

Vooraf zullen de jongeren in gesprek gaan met de lijsttrekkers van de komende gemeenteraadsverkiezingen. Omdat Erik Visser deelneemt aan het debat zullen dit keer Peter Verstoep en Thom Dijkstra de gespreksleiders zijn.