Waar mag ik in het centrum van Epe parkeren?(16-12-2015)

Dit item is verlopen op 30-12-2015.

De werkzaamheden op het Marktplein, Parkweg, Stationsstraat, Brinklaan en Markt worden binnenkort afgerond. Wij zijn als gemeente trots op het resultaat. Om de pleinen en toeleidende wegen veilig en aantrekkelijk te houden, zijn er een aantal regels:

Parkeren binnen de parkeerverbodszone van centrum Epe alleen in de vakken

In het centrum van Epe blijven de bestaande parkeerverbodszones van kracht. Dit betekent dat er op (gedeelten) van de Hoofdstraat, Willem Tellstraat, Pastoor Somstraat, Beekstraat, Gildeweg, Boerrichterstraat, Stationsstraat, Parkweg, Brinklaan en aangrenzende parkeergarage/ parkeerterreinen (o.a. het St. Martinusplein, Marktplein en Ratelplein) alleen in de vakken geparkeerd mag worden. De parkeervakken zijn met een P tegel of P bord aangeduid (zie kaartje parkeren centrum Epe.pdf).

Parkeren voor Posthoorn niet toegestaan

Het is niet toegestaan om op de Markt (horecaplein tussen de cafés Cornelis en Posthoorn) te parkeren. De gemeente gaat de komende maanden aanvullend handhaven op naleving van de parkeerverboden.

Parkeergarage centrum

De parkeergarage op het Marktplein is van maandag tot en met zaterdag van 07.30 uur – 20.30 uur en op vrijdagavond tot 21.30 uur geopend en vrij toegankelijk voor bezoekers. In verband met de weekmarkt is het niet toegestaan om op woensdagen van 01.00 tot 13.00 uur op het plein voor het gemeentehuis te parkeren. Het parkeergedeelte langs het gemeentehuis (zijde Parkweg) is dan nog wel te gebruiken.

Voetgangersgebied Marktplein Epe

Op het Marktplein zijn de twee looproutes langs de Markthal ingericht als voetgangersgebied. Op het voetgangersgebied tussen de markthal en appartementencomplex Lindenhove zijn fietsen eveneens toegestaan, maar snorfietsen niet. Verder zijn er op het Marktplein geen beperkingen opgelegd voor het langzaam verkeer.

Te downloaden: