Wat vindt u van de begroting? Praat mee!(29-10-2013)

Dit item is verlopen op 15-11-2013.

Ieder najaar maakt de gemeente Epe een begroting voor de komende vier jaar, de zogenaamde programmabegroting. De begroting is eigenlijk het huishoudboekje van de gemeente. Er staat precies in hoeveel de gemeente ontvangt en hoeveel zij uitgeeft.

De gemeenteraad moet de begroting vaststellen. De raadscommissie en de gemeenteraad vergaderen meerdere keren over de begroting. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn en om hierover mee te praten!

Donderdag 31 oktober om 19.30 uur vergadert de raadscommissie over de begroting. Tijdens de raadscommissie kunt u als inwoner en kunnen organisaties en instellingen vragen stellen over de begroting en het voorgestelde beleid.

Op maandag 11 november om 16.00 uur vergadert de gemeenteraad vervolgens over de begroting. Dan geven alle politieke partijen hun mening. Ook kunnen de politieke partijen dan moties en amendementen indienen. Moties zijn een oproep aan het college van B&W om iets wel of niet te doen. Een amendement is een wijziging of verandering van het voorgestelde beleid.

Meer informatie?

In de Gemeentewijzer in het Veluws Nieuws van dinsdag 29 oktober leest u wat er in de begroting staat. Ook staat er in deze Gemeentewijzer al een reactie van iedere politieke partij. Deze Gemeentewijzer vindt u onderaan dit bericht toegevoegd.

Ook vindt u onderaan dit bericht het nieuwsbericht over de begroting, met de begroting bijgevoegd.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 14 november (om 19.30 uur) neemt de gemeenteraad een besluit over de begroting.