Website www.epe.nl drempelvrij!(26-11-2013)

Dit item is verlopen op 09-12-2013.

Afgelopen week ontving burgemeester Van der Hoeve het Waarmerk Drempelvrij voor de website www.epe.nl. Dit betekent dat de website toegankelijk is voor iedereen, inclusief dove en blinde mensen. Goed nieuws natuurlijk omdat de gemeente de dienstverlening met haar inwoners en ondernemers waar mogelijk wil verbeteren. Een website zonder ‘drempels’ is dan van groot belang.

Het Waarmerk Drempelvrij wordt uitgereikt nadat een officiële instelling de website heeft getoetst. Uit deze toetsing is gebleken dat www.epe.nl voldoet aan de nieuwste webrichtlijnen. Dit zijn verplichte richtlijnen voor alle overheidswebsites. Deze gaan over het ontwerpen, bouwen en beheren van websites. In 2015 moeten alle overheidssites voldoen aan deze richtlijnen.

Epe in de top 5

De gemeente Epe behoort nu tot de eerste vijf gemeenten van Nederland die positief beoordeeld zijn op de nieuwste richtlijnen voor het web. Maar dat betekent niet dat de gemeente nu achterover gaat leunen. Nee, de gemeente is continu bezig de website te verbeteren. Heeft u bij het bezoeken van de website bijvoorbeeld problemen met de toegankelijkheid? Laat het ons vooral weten.

Het hierboven afgebeelde Waarmerk Drempelvrij staat vanaf nu ook bovenaan onze website. Het waarmerk linkt door naar het certificaat op de website van Qualityhouse.