Werkzaamheden Eper Monumentencommissie in beeld(04-11-2014)

Dit item is verlopen op 08-11-2014.

Vanmiddag overhandigde oud-burgemeester en voorzitter van de Eper Monumentencommissie de heer De Loor, een verslag van werkzaamheden aan wethouder Aalbers. In dit verslag staan alle werkzaamheden beschreven, die de commissie in een periode van januari 2011 tot het voorjaar van 2014 heeft uitgevoerd. In het verslag staan ook de adviezen die de commissie in deze periode aan het college van burgemeester en wethouders heeft gegeven.

De Monumentencommissie is sinds januari 2011 een volledig  onafhankelijk adviesorgaan dat adviseert aan het college van burgemeester en wethouders over rijks- en gemeentelijke monumenten, archeologische erfgoed en cultuurhistorisch landschap. “De Monumenten- commissie is een deskundig adviesorgaan en belangrijk voor ons als college. We houden rekening met hun adviezen en de inzet en alertheid van de commissieleden zorgt ervoor dat we als college scherp blijven in onze beslissingen met betrekking tot de cultuurhistorische waarden in Epe”, aldus wethouder Aalbers. De aandacht van de commissie richt zich momenteel vooral op de herijking van de gemeentelijke monumentenlijst en het versterken van historische ensembles in de dorpskernen.

Het verslag van werkzaamheden is hieronder in te zien. Het is de bedoeling dat vanaf 2015 er ieder jaar een verslag komt van de Monumentencommissie.