Werkzaamheden riolering Zuukerweg/ Neustrinkweg Epe(19-08-2014)

Dit item is verlopen op 24-08-2014.

Vanaf eind augustus wordt een aantal rioleringswerkzaamheden uitgevoerd aan de Zuukerweg, Kweekweg en aan de achterzijde van de Neustrinkweg en de Pal in Epe. De gemeente Epe gaat namelijk een ondergrondse rioolberging aanleggen in het grasveld achter de Pal, langs de Dorpse beek. Ook wordt een deel van de Zuukerweg heringericht.

Het werk wordt uitgevoerd door de firma Pannekoek GWW uit Vaassen. Liander en Vitens vervangen de gas- en waterleiding en het Waterschap Vallei en Veluwe gaat een deel van de Dorpse beek uitbaggeren. 

De werkzaamheden worden in verschillende fasen uitgevoerd. Op de tekening ziet u een overzicht van deze fasen en bijbehorende gebieden. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, zijn de rioleringswerkzaamheden Zuukerweg en Kweekweg in de week van 13 oktober afgerond. De week erna wordt gestart met het aanbrengen van de verhardingen. Vrijdag 14 november zijn deze wegen weer open voor al het verkeer. Begin december worden alle werkzaamheden afgerond.

Waarom wordt een rioolberging aangelegd?

Bij een hevige regenbui stroomt in korte tijd veel water in het riool. Soms kan het riool deze grote hoeveelheid water niet verwerken. Via een zogenaamde ‘overstort’ stroomt het teveel aan water dan in de Dorpse beek. Dit regenwater is dan vermengd met afvalwater en is dus niet schoon. Om dit in de toekomst te verminderen, legt de gemeente een rioolberging aan. Deze voorkomt zoveel mogelijk dat de Dorpse beek wordt vervuild. 

Overlast wordt zoveel mogelijk beperkt

In een aantal maanden worden veel werkzaamheden uitgevoerd. Overlast is hierbij niet te voorkomen, maar alle betrokken partijen doen er alles aan om deze overlast zoveel mogelijk te beperken. Aanwonenden worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden, de planning en over praktische zaken als bereikbaarheid.

Te downloaden: