Werkzaamheden Vaassenseweg en Emsterweg binnenkort van start(05-02-2013)

Dit item is verlopen op 13-02-2013.

De gemeente Epe gaat de verkeersveiligheid tussen Vaassen en Epe verbeteren. De maximumsnelheid op de Vaassenseweg en op de Emsterweg (buiten de bebouwde kom) wordt verlaagd naar 60 km/uur.

 

Deze lagere maximumsnelheid wordt ondersteund met aanvullende maatregelen, zoals een overrijdbare rijbaanscheiding en enkele landbouwvriendelijke plateaus op de wegvakken. De werkzaamheden aan de Vaassenseweg en de Emsterweg vinden in de maanden maart en april plaats.

 

Planning werkzaamheden

Allereerst wordt de Vaassenseweg aangepakt. De werkzaamheden beginnen daar op maandag 4 maart a.s. en duren tot en met vrijdag 29 maart. Na het paasweekeinde wordt vervolgens gestart met de werkzaamheden aan de Emsterweg. Deze werkzaamheden duren vanaf dinsdag 2 april tot en met maandag 29 april.

 

Afgesloten voor doorgaand verkeer

Beide wegen zijn gedurende de periode dat eraan gewerkt wordt, afgesloten voor al het doorgaande gemotoriseerde verkeer. Fietsers kunnen wel gebruik blijven maken van het fietspad. Er zullen borden worden geplaatst om het verkeer om te leiden. Omleidingsroutes vindt u ook op de website: www.bereikbaargelderland.nl. Omwonenden worden door de aannemer per brief over de werkzaamheden en over hun bereikbaarheid ingelicht.

 

Wijzigingen busdienst

De werkzaamheden zullen ook gevolgen hebben voor de busdienst ter plaatse. Hierover is de gemeente in overleg met de provincie en met Syntus. Zodra deze wijzigingen bekend zijn, leest u dit in de Gemeentewijzer op deze website en op Twitter en Facebook, en ook op www.syntus.nl.