Wijken Burgerenk en Vegtelarij verkeersveiliger(08-07-2014)

Dit item is verlopen op 22-07-2014.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het verkeersplan voor de wijken Burgerenk en Vegtelarij definitief vastgesteld. In het verkeersplan staan diverse verkeersmaatregelen, waarmee de gemeente de verkeersveiligheid in beide wijken wil verbeteren. De bedoeling is dat de maatregelen in het derde kwartaal van 2014 worden doorgevoerd.

Verlagen maximum snelheid

Zo wordt de maximumsnelheid in de wijk Burgerenk verlaagd naar 30 km/ uur. Om deze lagere maximumsnelheid te ondersteunen worden op de Klimtuin en Vleerveld verkeersplateaus aangelegd. In de wijk Vegtelarij geldt al een maximumsnelheid van 30 km/ uur. Hier worden op de Willem Dreeslaan, Europalaan en Willem van Oranjestraat verkeersplateaus aangelegd.

Parkeercapaciteit

Om de parkeercapaciteit te vergroten worden de parkeerverboden langs Kerkenveld en Schotakker gedeeltelijk ingetrokken. Hierdoor wordt de parkeercapaciteit in de wijk Burgerenk met 26 parkeerplaatsen vergroot. Verder worden extra parkeerplaatsen aangelegd langs de Klimtuin, Schotakker, Slotgraskamp, Beekweide, Troelstrastraat, Willem van Oranjestraat, Buizerdstraat en Willem Dreeslaan. In de wijk Vegtelarij neemt de parkeercapaciteit hierdoor met 14 parkeerplaatsen toe en in de wijk Burgerenk met 20 parkeerplaatsen. In de Willem van Oranjestraat worden tevens twee bloembakken aangepast (één wordt ingekort en één wordt verwijderd).

Eenrichtingsverkeer

Om de toegankelijkheid te verbeteren en conflicten te vermijden worden in de wijk Burgerenk op delen van de Klaverkamp en Oude Wisselseweg eenrichtingsregimes ingesteld, uitgezonderd voor fietsers.

Zienswijzen

Het voorlopige verkeersplan heeft zes weken ter inzage gelegen. In totaal zijn er drie zienswijzen binnengekomen, waarbij vooral het verwijderen van een bloembak in de Willem van Oranjestraat tot weerstand leidde. Deze bloembak blijft in een ingekorte vorm bestaan en wordt alleen nog van lage beplanting voorzien.