Wilt u ook een woonadvies aan huis?(01-03-2016)

Dit item is verlopen op 30-03-2016.

U kunt gratis en vrijblijvend een informatief woonadvies aan huis krijgen. Tijdens het huisbezoek neemt een vrijwilliger samen met u een checklist met woningaanpassingen door. U krijgt daarbij direct een indicatie van de kosten. Voor mensen met (beginnende) dementie is er een aparte checklist, omdat voor dementie andere aanpassingen in de woning wenselijk zijn.

Voor het aanvragen van een huisbezoek kunt u bellen met SWO/E Welzijn & Ondersteuning: 0578-620988 (bereikbaar van 8.30 uur -12.30 uur). U kunt ook een email sturen naar: [email protected].

Of test zelf uw woning via www.geldersehuistest.nl waar u ook inzicht krijgt in de mogelijkheden en de kosten daarvan.

Ervaringen echtpaar Simons over het woonadvies: ‘in 1,5 uur tijd up to date’

Het echtpaar Simons is één van de 200 inwoners die een huisbezoek heeft gehad en is daar zeer tevreden over. “De vrijwillige woonadviseur die bij ons thuis kwam, heeft met ons de checklist doorgenomen en wij hebben daarvan een rapport gekregen. Door haar bezoek ga je op een andere manier naar je eigen woning kijken. Wij hebben drie jaar geleden de badkamer vernieuwd. Een gelijkvloerse douche was toen € 1.500,- duurder dan een douchebak vanwege veel hakwerk, maar was achteraf gezien wel beter geweest”. Het huisbezoek leverde diverse andere aandachtspunten op. “Met het actielijstje zijn wij gelijk aan de slag gegaan: een verlicht huisnummerplaatje, tweede trapleuning, niveauverschillen verminderen in de tuin naar onze voordeur, antislip op de hardhouten traptreden. Maar het valt nog niet mee om de juiste producten te vinden”. De heer Simons raadt het gratis huisbezoek zeker aan. “Het is zinvol en in 1,5 uur tijd heb je veel informatie gekregen over je eigen woning”. En een tip voor ondernemers in de gemeente Epe: verkoop de producten die in de checklist van Thuis wonen, nu en later staan. Zodat het voor mensen gemakkelijker wordt om de producten te vinden.