Win 15.000 euro met geniaal idee(17-06-2013)

Dit item is verlopen op 02-07-2013.

Waterschap Vallei en Veluwe stelt een prijs in voor nieuwe ideeën om energie, grondstoffen en nuttig water te halen uit de afvalwaterketen. Dat is de weg die al ons afvalwater aflegt, via het riool en de rioolwaterzuivering naar de sloten, plassen en meren.

Logo Stimuleringsprijs Waarde in de WaterketenDe ‘Stimuleringsprijs Waarde in de Waterketen’ bedraagt 15.000 euro. Het waterschap reikt nog dit jaar drie van deze prijzen uit. Tenminste, als ondernemers, wetenschappers, woningcorporaties, studenten en creatieve inwoners met genoeg slimme en uitvoerbare ideeën komen.
“Overal zitten Willy Wortels”, zegt dijkgraaf Tanja Klip van het waterschap. “Maar geniale ideeën vinden niet vanzelf de weg naar de praktijk. Daarom deze stimuleringsprijs. Dit zorgt hopelijk voor oplossingen waar de samenleving veel nut van gaat hebben. Omdat we dan samen zuiniger zijn met energie en drinkwater, omdat we stoffen kunnen hergebruiken en omdat het waterschap mogelijk goedkoper kan werken, zodat de zuiveringsheffing laag kan blijven.”

Broedt u op een slim plan voor innovatie binnen de afvalwaterketen? En is dat bijna rijp voor uitvoering, maar kunt u een stimulans gebruiken voor de echte realisatie? Ga dan snel naar www.vallei-veluwe.nl/stimuleringsprijs, daar staat hoe en wat.