Aanleg asfaltplateau Oenerweg 14 te Epe

Dit item is verlopen op 23-09-2014.
Gegevens bekendmaking
Publicatiedatum: 26-08-2014
Soort bekendmaking: Mededelingen

De gemeente Epe gaat maatregelen treffen om de overlast van snelheid op de Oenerweg in Epe te beperken, De gemeente ontvangt regelmatig meldingen van bewoners en instellingen over de overlast van het gemotoriseerd verkeer op het gedeelte van de Oenerweg, gelegen tussen de Kweekweg en Hammerstraat, in Epe. Naast dat de verkeersintensiteit en het aandeel vrachtverkeer hoog is, rijdt het verkeer hier met een te hoge snelheid. Het oversteken van de weg en het uitrijden van de inritten wordt daardoor als hinderlijk ervaren.

BVA Verkeersadviezen uit Zwolle heeft naar aanleiding van de meldingen voor dit deel van de Oenerweg een verkeersonderzoek uitgevoerd en bevestigd in haar rapport de zorgen van de bewoners met betrekking tot de snelheidsoverlast. Zij adviseren ons om ter hoogte van huisnummer 14-16 een verkeersremmende maatregel uit te voeren. Het college van B&W heeft dit advies overgenomen en heeft ingestemd met de realisatie van een asfaltplateau nabij Oenerweg 14. Dit asfaltplateau zal een langer bovenvlak krijgen, zodat de hinder voor landbouwverkeer en vrachtverkeer beperkt blijft.

Inzage

De notitie “Resultaten telling Oenerweg in Epe” van BVA Verkeersadviezen is samen met de ontwerptekening vanaf 27 augustus 2014, gedurende een periode van 4 weken in te zien bij de Publiekswinkel. U kunt het rapport hieronder ook bekijken. De maatregelen worden naar verwachting vanaf eind september 2014 uitgevoerd.