Aanwijzing algemene begraafplaats Norelbos met begraafplaatsaula als rijksmonument

Dit item is verlopen op 27-09-2014.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 26-08-2014
Soort bekendmaking: Monumenten

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap  op 15 augustus 2014 heeft besloten de algemene begraafplaats Norelbos met aula (Norelbosweg 8 te Epe, kadastrale aanduiding: Epe en Oene, sectie A, nummer 3009) aan te wijzen als een door het rijk beschermd monument.

De aanwijzing gebeurt op voorstel van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, in het kader van het aanwijzingsprogramma voor monumenten uit de periode 1959 tot en met 1965 (de wederopbouwperiode). Voor meer informatie hierover kunt u kijken op: www.cultureelerfgoed.nl.

Het besluit is nog niet definitief. De stukken die op dit besluit betrekking hebben liggen met ingang van 16 augustus 2014 gedurende 6 weken op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur en van 17.00 – 20.00 op afspraak) ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. De stukken zijn ook in te zien via www.epe.nl onder Actueel - Bekendmakingen.

Een belanghebbende kan tegen dit besluit binnen zes weken na 15 augustus 2014 (dagtekening van dit besluit) schriftelijk bezwaar maken. Als niemand binnen 6 weken bezwaar heeft gemaakt, is het besluit onherroepelijk. Als wel iemand bezwaar maakt, wordt eerst het bezwaar behandeld en een eventueel daarop volgend beroep. Voor de begraafplaats geldt nu al voorbescherming. Dit houdt in dat er geen wijzigingen mogen worden uitgevoerd zonder vooraf toestemming aan de gemeente te vragen. De voorbescherming blijft van kracht tijdens de behandeling van een bezwaar of beroep.

Zodra het besluit onherroepelijk is, wordt het monument opgenomen in het register van rijksmonumenten. De voorbescherming gaat dan over in een definitieve bescherming en de wettelijke bepalingen van de Monumentenwet 1988 worden dan blijvend van kracht. Dit betekent dat voor wijzigingen aan het object een vergunning moet worden aangevraagd.

Reageren?

Een belanghebbende kan binnen zes weken na 15 augustus 2014 (besluitdatum) schriftelijk bezwaar maken tegen dit besluit. De belanghebbende dient daartoe een bezwaarschrift in bij de minister van OCW, onder vermelding van “Bezwaar”, ter attentie van DUO, Postbus 606, 2700 ML in Zoetermeer. Meer informatie over het maken van bezwaar vindt u op www.bezwaarschriftenocw.nl