Bekendmaking beleidsregel gebiedsontzegging

Dit item is verlopen op 30-12-2008.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 16-12-2008
Soort bekendmaking: Verordeningen en reglementen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

De burgemeester van Epe maakt bekend dat zij op 2 december 2008 de Beleidsregel voor bestuurlijk optreden op grond van artikel 2:50a van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV), kortheidshalve de "beleidsregel gebiedsontzegging" genoemd, heeft vastgesteld.

 

Met dit beleid maakt de burgemeester gebruik van haar door de raad gegeven bevoegdheid als genoemd in artikel 2:50a APV. Doel van de beleidsregel is om ernstige overlast in de openbare ruimte te bestrijden en te voorkomen.

 

Wat houdt de beleidsregel in

Het beleid geldt voor de dorpskernen van Epe, Vaassen, Emst en Oene en de verbindingswegen tussen Epe en Vaassen en Epe en Heerde.

Een gebiedsontzegging wordt opgelegd ter voorkoming van overlast in de toekomst en niet als straf. Het betreft overtredingen van de APV, wetboek van Strafrecht en de Wet Wapens en Munitie en de Opiumwet. In de beleidsregel is een overzicht van strafbare feiten opgesteld.

Een besluit tot het opleggen van een gebiedsontzegging wordt genomen indien een persoon voor de tweede keer in een periode van 12 maanden een proces verbaal krijgt uitgereikt vanwege het begaan van één van de in het hiervoor bedoelde overzicht opgenomen strafbare feiten.   

 

De beleidsregel treedt in werking op de achtste dag na deze publicatie.

 

De volledige beleidsregel is in het gemeentehuis in te zien gedurende 14 dagen na publicatiedatum.