Bekendmaking beleidsregel toezicht en handhaving horeca

Dit item is verlopen op 12-10-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op:
Publicatiedatum: 29-09-2009
Soort bekendmaking: Mededelingen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn:

De burgemeester en het College van burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten de beleidsregel toezicht en handhaving horeca vast te stellen.

 

De burgemeester is op grond van artikel 2.28 van de Algemene plaatselijke verordening bevoegd tot uitvoering van het horeca exploitatievergunningenstelsel. De bevoegdheid van de burgemeester tot handhaving van dit stelsel en het treffen van maatregelen ligt vast in de artikelen 125 en 174 Gemeentewet. De bevoegdheid voor het intrekken van een drank- en horecavergunning en het doen van aanschrijvingen op grond van de woningwet ligt bij het College van burgemeester en wethouders. Indien door de exploitatie van een horeca-inrichting de openbare orde of het woon- en leefklimaat wordt aangetast kunnen bestuurlijke maatregelen worden getroffen. Dat gebeurt in overleg met politie en het Openbaar Ministerie.

 

Omdat voor een ieder duidelijk moet zijn hoe en onder welke omstandigheden de burgemeester dan wel het college hun bevoegdheden gebruiken, is deze beleidsregel opgesteld.

 

De beleidsregel treedt in werking op de dag na deze publicatie. Tegen betaling wordt een afschrift verstrekt. U kunt de beleidsregel ook vinden op www.epe.nl. De beleidsregel wordt opgenomen in de elektronische Regelingenbank van de gemeente.

 

Epe, 29 september 2009