Bekendmaking Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Veluwe IJssel

Dit item is verlopen op 19-12-2012.
Gegevens bekendmaking
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 06-11-2012
Soort bekendmaking: Gemeenschappelijke regelingen

Het college van de gemeente Epe maakt bekend dat het op 23 oktober 2012 heeft besloten tot het treffen van de Gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Veluwe IJssel.

Hiermee wordt tezamen met de deelnemende regiogemeenten en de provincie Gelderland een openbaar lichaam opgericht ter gemeenschappelijke behartiging van de belangen van de deelnemers op het terrein van vergunningverlening, toezicht en handhaving in het kader van het omgevingsrecht.

 

Het college brengt het basistakenpakket VTH in de gemeenschappelijke regeling evenals de overige milieutaken en een aantal Wabo-taken.

Onder de belangen van de deelnemers wordt tevens begrepen het belang van een goede samenwerking tussen de regionale uitvoeringsdiensten in Gelderland. De regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2013.

Deze regeling treedt in werking de dag na de dag waarop gedeputeerde staten van Gelderland haar ingevolge artikel 52, eerste lid, aanhef en onder j, in samenhang met artikel 27 van de Wet in het register hebben opgenomen.


De volledige tekst van de regeling (met de bijbehorende toelichting)  kan worden opgevraagd bij de afdeling Publiekszaken. Ook is de integrale tekst en toelichting te raadplegen op de website van de gemeente Epe.