Beleidsregel evenementenvergunningen voetbalrisicowedstrijden

Dit item is verlopen op 17-03-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 03-02-2009
Soort bekendmaking: APV vergunningen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn: 17-03-2009

De burgemeester van Epe is voornemens een beleidsregel evenementenvergunningen voetbalrisicowedstrijden vast te stellen. Reden voor de beleidsregel is het volgende.

 

Door lokale voetbalverenigingen worden in de zomerperiode regelmatig wedstrijden georganiseerd tegen bekende clubs uit de KNVB betaald voetbal competitie of andere clubs buiten KNVB verband. De voorbereiding op de competitie, benefiet redenen of jubilea zijn meestal aanleiding voor deze evenementen. In bepaalde gevallen kunnen deze evenementen een risico betekenen voor verstoring van de openbare orde en veiligheid.

 

Op grond van artikel 2:25 van de Algemene plaatselijke verordening Epe 2008 (APV) is het verboden zonder vergunning van de burgemeester een evenement te organiseren.

Voor de duidelijkheid richting alle betrokken partijen is het gewenst een beleidsregel evenementenvergunningen voor voetbalrisicowedstrijden vast te stellen.

 

De ontwerp beleidsregel ligt met ingang van 3 februari 2009 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis in Epe gedurende zes weken. Gedurende de termijn van ter visie legging kan een ieder daarover bij voorkeur schriftelijke en/of mondelinge zienswijzen naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de burgemeester van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het geven van een mondelinge zienswijze kan telefonisch een afspraak worden gemaakt met de behandelende ambtenaar op tel.nr. (0578) 67 87 02.