Beleidsregel toezicht en handhaving horeca

Dit item is verlopen op 18-08-2009.
Gegevens bekendmaking
Aanvrager:
Bekendmaking heeft betrekking op: Gemeente Epe
Publicatiedatum: 07-07-2009
Soort bekendmaking: Verordeningen en reglementen
Verzenddatum:
Plaats:
Datum beschikking:
Einde reactietermijn: 18-08-2009

De burgemeester is op grond van artikel 2.28 van de Algemene plaatselijke verordening bevoegd tot uitvoering van het horeca exploitatievergunningenstelsel. De bevoegdheid van de burgemeester tot handhaving van dit stelsel en het treffen van maatregelen lig vast in de artikelen 125 en 174 Gemeentewet.

 

De bevoegdheid voor het intrekken van een drank- en horecavergunning en het doen van aanschrijvingen op grond van de woningwet (bouwverordening) en het Gebruiksbesluit ligt bij het college van burgemeester en wethouders. Indien door de exploitatie van een horeca-inrichting de openbare orde of het woon- en leefklimaat wordt aangetast kan de burgemeester een bestuurlijke maatregel treffen. Dat gebeurt in overleg met politie en het Openbaar Ministerie (OM), die ook een belangrijke rol vervullen in de handhaving van de openbare orde en het garanderen van de veiligheid. Omdat voor eenieder duidelijk moet zijn hoe en onder welke omstandigheden het college dan wel de burgemeester hun bevoegdheid gebruiken is een beleidsregel opgesteld.

 

De beleidsregel ligt met ingang 7 juli 2009 van voor een ieder op het gemeentehuis in Epe gedurende zes weken ter inzage. Gedurende de termijn van ter visie legging van deze voorstellen kan een ieder daartegen zienswijzen naar voren brengen. De zienswijzen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe.